Senioruniversitetet mötte Torbjörn Andersson buddhistisk präst

1219502_209_118[1]Torbjörn Andersson zen-buddhistisk präst hemmahörande i Tibro
gav de mycket intresserade åhörarna en inblick i buddhismen, dess ursprung, historia filosofi och moderna gestaltning. Zen-buddhismen har sin upprinnelse i Japan. Och här liksom inom andra riktningar inom buddhismen intar meditationen en central roll.Meditation är hälsofrämjande coh påverkar minnet, hjärtverksamheten coh barn som mediterar har ofta bättre skolresultat.
Om Buddhisemn är en religion eller en livsåsåkdning därom tvistar de lärde, men läran går ut på att se verkligehten som den är och att man tänker själv. Det finns ingen enskild gud. Mindfulness som många talar om idag är sprungen ur buddhismen.
Kända buddister är förutom Dalai Lama, Riuchard Geer, Goldie Hawn och Claes Malmberg.
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s