Kulturvård

2014-05-07 16.26.12

Utbildningar i kulturvård – en viktig kulturgärning
Är du intresserad av äldre byggnader, museiföremål, trädgårdar, kulturlandskap eller stadsmiljöer? Vill du lära dig hur gamla stenskulpturer kan skyddas från nedbrytning eller hur man värderar och restaurerar gamla trähus? Inom ämnet kulturvård kan du studera byggd miljö och materiella föremål i ett historiskt och kulturellt perspektiv.
Det är fantastiskt att vi i Mariestad har en från Göteborgs universitet utlokaliserad institution som bl. a. handlar om trädgårdens hantverk och landskapsvård.
Skaraborgs senioruniversitet besökte de nya anläggningar och fick också en kunnig genomgång av utbildningarna, som innefattar många praktiska moment. Guide var universitetslektor, (Associated Professor), Programansvarig för Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, Pierre Nestlog, som på ett mycket inspirerande sätt berättade om äppleodlingen i Sverige och vilken kulturskatt, vi har att ta hand om när det gäller traditionell odling av frukt.
Det framkom också att programmen har en väl genomtänkt pedagogik och att man eftersträvar samarbete med kommuner och företag, för att ge eleverna reella uppgifter att bearbeta.
Programmen är intressanta och söktrycket är till vissa program högt. På en plats går det 5 sökande.
På bilden: Barbro Falken och Pierre -Nestlog

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s