Senioruniversitetet på utflykt i Platåberglandskapet

falbogda (2)

Senioruniversitetet på utflykt i Platåberglandskapet

Vädergudarna var som nådigast och kulturlandskapet runt Falbygden stod i sitt skiraste flor, när Skaraborgs senioruniversitet på slingrande småvägar guidades runt i Platåbergens landskap. Förnämlig guide var Niclas Fällström – landskapskännare och ekologisk mjölkbonde från Broddetorp – med imponerade kunskaperom natur, kultur, jordbruk och platåbergens geologi.

Niclas Fällström, kunnig guide niclas falbygdsresor (2)

På sitt västgötska idiom fick han deltagarna att öppna ögon, öron, hjärna och hjärta och ta till sig den rikedom som vårt kulturlandskap erbjuder. En av resans höjdpunkter var stoppet i kalkbrottet Tomten, där brytningen av kalk och alunskiffer diskuterades, ett annat besöket i Marka kyrka med de nyupptäckta romanska väggmålningarna. Lunchen, som intogs på Falbygdens Osteria, var också mycket uppskattad.

Resväg: Skövde – Häggum (också kallat Skams undantag), Ranstad, Stenstorp, Brunnhem , Mösseberg, Falbygdens Ost, besök i Gökhems kyrka med de medeltida målningarna av Mäster Amund, Östra Tunhems socken med utsikten över Hornborgasjön, Sätuna, Honborga, Bolum och sedan åter Skövde.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s