Reibjörn Carlshamre domkyrkoorganist från Skara

2015-01-14 15.29.56

Reibjörn Carlshamre domkyrkoorganist från Skara

fängslade verkligen åhörarna från Skaraborgs senioruniversitet, när han talade över ämnet ”Orgeln- möjligheternas instrument”. Koncentration var på topp när Carlshamre redogjorde för orgelinstrumentets möjligheter och utveckling genom tiderna. från att ha varit ett enbart manuellt instrument till att inkludera ett pedalspel. De olika faserna i orgelmusikens utveckling demonstrerades liksom orgelns olika register och klangbilder med exempel från olika tidsepoker. Ovationer blev det när verk av barockmästaren Johann Sebastian Bach framfördes.

 

Bild: Reibjörn Carlshamre

Foto:Marianne Skardéus

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s