Sverige säger ja till fler flyktingar

Marie Demker  –Vi svenskar blir allt mer positiva till invandrare, konstaterade Marie Demker.

Svenskarna blir alltmer positiva till invandrare. Det konstaterade statsvetaren Marie Demker från Göteborg i sin föreläsning vid onsdagens populärvetenskapliga kafé, arrangerat av Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

Drygt 100 åhörare fick veta att en allt högre utbildningsnivå hos allt fler svenskar gör oss allt mindre avvisande mot annorlunda medmänniskor.

S k  nationalkonservativa partier runt om i Europa får stor uppmärksamhet i media när deras anhängare blir fler. Men när de blir färre är det inte så intressant, sett med journalistögon, och det får allmänheten inte reda på. Ändå skiftar antalet anhängare hos de partierna över tiden, precis som hos övriga partier.

Samtidigt finns det i Sverige en stabil majoritet för ett mångkulturellt samhälle. Sex av tio svenskar stöder politiken att öppna våra gränser för fler eller lika många flyktingar som nu.

Marie Demker avtackades med ett specialdesignat äpple i trä, utformat av en elev på Folkuniversitetets hantverkscentrum i Tibro. /FJ

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s