Skövdeseniorer på upptäcktsfärd i Wien

Medlemmar från Skaraborgs senioruniversitet besökte under några varma och soliga dagar valsernas stad Wien.

Besöket var en uppföljning och en avslutning på en studiecirkel som genomfördes under våren 2016.

Wien är en härlig stad, där alla smakriktningar och sinnen tillfredsställs.

getattachmentthumbnail Gruppen framför slottet Belvedere

Konsten av Gustav Klimt, Egon Schiele och Oscar Kokoschka på slottet Belvedere, getattachmentthumbnailBeethovenfrisen på Secessionen Wagner- och Hundertwasserhusen gav ögat sitt lystmäte. På Naschmarkt blandades dofter från kryddor, blomster och grönsaker. Det goda wienska köket samt den nyskördade druvsaften gav härliga smakupplevelser. Karlskyrkans barockstil gav en fin inramning till ett framförande av Vivaldis De fyra årstiderna. Verket framfördes på tidstypiska instrument av Orkester 1756 från Salzburg. Solister och orkestermedlemmar spelade med virtuos teknik och kraftfull inlevelse. En njutning för öra och öga

                                   Kejsarinnan Elisabet, även kallad Sissi

getattachmentthumbnail

Deltagarna återvände hem till Skövde med många fina minnen som besöket ute i Schönbrunn, deltagande i morgonträningen av lippizanerhingstarna i Spanska Ridskolan och ett besök på en riktig vingård ute i Nussdorf.

 

 

Hundertwasserhuset

getattachmentthumbnail

 

                               Spanska ridskolans hästar

                                                                                  Wien erbjuder många upplevelser och är rikt på museer men satsar också på att utvecklas till en modern stad. Miljötänkandet ligger i frontlinjen och de allmänna kommunikationerna fungerar utmärkt. De 1,8 miljoner invånarna är välkomnande och hjälpsamma. Känslan av Wiens storhet som huvudstad i det Habsburgska riket fram till 1918 dröjer sig gärna kvar och ger staden en extra charm.

getattachmentthumbnailUtställning med anledning av kejsar Franz Josefs bortgång för hundra år sedan.

Cirkel- och reseledare var Marianne Skardéus                          Foto: Kent Skardéus

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s