Från antiken till nyklassicismen

Skaraborgs Senioruniversitets månadsmöte den 2 november med Marita Löfgren från Folkuniversitetets Hantverkscentrum i Tibro som föredragshållare hade titeln ”Visst kan man resa 2000 år på en timme!”

gotikMarita gav oss nycklar till stilhistorien från antiken till nyklassicismen i en snabb, men mycket intressant genomgång. Med bildens hjälp fick vi ta del av de stilelement som kännetecknade varje period.

rokokoVi lärde oss en hel del även om vi samtidigt förstod att det finns mycket att utforska inom området innan vi blir fullfjädrade ”experter”!

Av mängden frågor att döma var ämnet intressant för många av deltagarna. Någon sammanfattade ” nu blir det ännu intressantare att följa programmen från Antikrundan”!

Den 7 december kommer nästa föredrag i Medborgarskolans lokaler, S. Trängallén 2. Då föreläser Lennart Palm om ”Svenska kyrkors hemligheter”!  /SE

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )