Filmföreläsning

Den 29 november Borta med vinden

OBS! Start redan kl 13

Det sägs att filmen Borta med vinden från 1939 fortfarande är den film som setts av flest antal människor. Oavsett hur det är med den saken har den blivit en klassiker som fortfarande visas både på biograf och i tv – och drar en stor publik. Men vad som också hör till berättelsen om filmen, är dess tillkomst. ALLA ville vara med i denna filminspelning av Margaret Mitchells bästsäljande roman om det amerikanska inbördeskriget. Så hur gick det egentligen till när den litterära förlagan blev till film? Hur kom det sig att Clarke Gable och Vivien Leigh fick de roller som de fortfarande är intimt förknippade med?
Den 29 november ges svaren på allt detta – och lite till. Dessutom visas filmen som en tidig julklapp – både för de som aldrig sett den, och de som gärna vill se den igen!

Start kl 13.00 på Högskolan i Skövde, hus E, sal E018 (ingång från innergården) med en föreläsning på 45 – 60 minuter och efter en kort fikapaus tittar vi gemensamt på kvällens film. Programmet beräknas vara avslutat omkring kl 18.00.
Kostnad för föreläsning, enkel fika och film 100 kr per tillfälle för medlemmar och 150 kr för övriga.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s