Höstterminens sista månadsmöte – Mot Lofoten

Onsdagen den 1 december har vi höstterminens sista månadsmöte och då gästas vi av Bo Sunnefeldt som kommer att hålla ett bildillustrerat föredrag om en färd med bl a renar och hundspann mellan Jukkasjärvi vid Kiruna till Lofoten – ett område på Nordkalotten rikt på historia, storslagna miljöer, spännande historier och olika kulturyttringar.

Samernas kultur, historia och aktuella situation behandlas särskilt ingående; detta ämne är ju väldigt aktuellt just nu.

Bo besökte oss för ett par år sedan och höll då ett mycket uppskattat föredrag och publiken ville att han skulle återkomma, vilket han glädjande nog gör nu kommande onsdag.

Bo har arbetat som yrkesofficer men har också genomfört resor av expeditionskaraktär över hela världen. Bl a har han besökt Nya Guinea, nordligaste Grönland, rest längs Mekongfloden och i guldgrävarspår i Klondyke. Han har också skrivit biografier över Churchill, Hemingway m fl.

Så, vi kan se fram emot ett mycket intressant och spännande föredrag ackompanjerat av fantastiskt vackra bilder. Missa inte detta tillfälle!

Tid: Onsdagen den 1 december, klockan 14 – 16

Lokal: Kulturhusets Freja-sal, som har gott om sittplatser vilket innebär att vi kan hålla avstånd mellan stolarna. Ta gärna med er vänner och bekanta.

Inträde: 50 kr inkl kaffe.

Om du vill betala i förväg så är Swishnumret 123 337 53 26 eller Bg 717-0566.

Välkomna!

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s