God Jul och Gott Nytt År

Styrelsen för Skaraborgs Senioruniversitet vill önska Dig och De Dina en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi vill också tacka Dig för det gångna året då vi kunnat lyssna till många intressanta föreläsningar och då vi har haft många givande cirkelträffar. Vi har, som vanligt, haft ett gott samarbete med Högskolan och vi har under året också inlett ett samarbete med forskningsorganisationen Skaraborgsinstitutet, vilket kommer att möjliggöra ytterligare intressanta föreläsningar.

Vi hoppas att Du även fortsättningsvis vill vara medlem och stödja vår verksamhet. Medlemsavgiften är oförändrad, 150 kr; Du kan betala via Bg 717-0566 eller swisha till 12 333 75 326.

Idag har vi vintersolståndet och nu går vi mot ljusare dagar! Låt oss tro och hoppas att det även skall gälla tillståndet i Europa, att vi kan få tillbaka freden i vårt område. Den första café-föreläsningen i februari kommer att handla om detta. Den 14 februari får vi besök av historieprofessorn Klas-Göran Karlsson som kommer att föreläsa om Putin, kriget och historien.

Vid årsmötet den 1 mars får vi besök av biologen och författaren Stefan Edman som föreläser på temat Bråttom men inte för sent. Den 30 mars kommer Cecilia Düringer, På-spåret-vinnare, och föreläser på temat Berättande och bildning – en kärlekshistoria, vilket kan sägas vara själva idén bakom Senioruniversitets aktiviteter.

Hela programmet för första kvartalet 2023 är som följer:

Onsdagen 25 jan: Sara Sjöström: Mathilda Hamilton, missionären som tog Indien till Sverige – en färgstark person som levde ett makalöst liv.

Tisdagen 14 feb: Klas-Göran Karlsson, Putin, kriget och historien

Onsdag 1 mars: Stefan Edman, Bråttom men inte för sent

Onsdag 22 mars: Överläkaren och forskaren Valdemar Erling, Hur får jag doktorn att lyssna och förstå? Patienten och doktorn – samtalet och samspelet.

Torsdag 30 mars: Cecilia Düringer, Berättande och bildning – en kärlekshistoria

Detaljerad information skickas till Dig inför varje föreläsning och på vår hemsida kommer Du att få detaljerad information.

Välkomna till ett spännande 2023!

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till God Jul och Gott Nytt År

  1. Ann-Mari Andersson skriver:

    Har via en vän fått information om senioruniversitetet.
    Skall man anmäla sig till föreläsningen?
    Är det alltid samma tid och plats?
    Med vänlig hälsning, Ann-Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s