Senioruniversitet

Det finns senioruniversitet – eller som de också kallas pensionärsuniversitet – på många platser i Sverige. De har sitt ursprung i Folkuniversitetet men är fristående organisationer med egna styrelser och egna ekonomier. Föreningarna är störst där det finns universitet och högskolor.

Skaraborgs senioruniversitet mjukstartade 2008 men först våren 2010 fick föreningen en ordinarie styrelse. Därefter har utvecklingen gått snabbt. Intresset för föreningen är stort och den har fått många nya medlemmar.  Programutbudet är omväxlande och det kommer många åhörare både på månadsmötena och på de populärvetenskapliga caféerna. Studiecirklarna har snabbt blivit fulltecknade och det har varit stor uppslutning till de resor föreningen har arrangerat. I december 2014 hade vi 190 medlemmar.

En kommentar till Om oss

1. Gösta Carlson skriver:

Saknar program för 2018.
    Gösta Carlson

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )