Månadsmöten med föreläsningar

Program våren 2018

Onsdag 7 mars    Räcker vattnet i framtiden?    Bo Lind, f d ställföreträdande general- direktör vid Statens Geotekniska Institut och adjungerad professor, ger oss en inblick i tillgången på grundvatten och ytvatten. Om nivåerna sjunker eller ökar och hur vatten- resurserna påverkas av de globala och regionala klimatförändringarna.

Tisdag 3 april    Lärdom och bildning i tid och rum – Lärosätenas historia    Sven-Eric Liedman, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, tar oss med på en världsomspännande resa med tyngdpunkt i Europa.                                                  I samarbete med Skövde Humanistiska Förening.   Odeon, Skövde Kulturhus, kl 18.30

Onsdag 2 maj    Visingsborgs grevskap och Braheätten    Kjell Henrysson, advokat och släktforskare, föreläser om Visingsborg som var ett grevskap med en mängd gårdar på Visingsö och på båda sidor om södra delen av Vättern. Grevskapet drogs in till svenska kronan 1680.

Onsdag 23 maj    Vårutflykt    Resan går på gamla vägar till en del av det gamla grevskapet via Ettak, Suntak mm till lunchstället Gate Bisonfarm och därefter till Brandstorps kyrka.

————————————

Månadsmöten äger rum kl 14.00 på S. Trängallén 2 i Skövde, i Medborgarskolans stora föreläsningssal om inte annan tid och plats anges.

Inträde och kaffe 50 kr för medlemmar, 100 kr för övriga. Kaffe serveras enbart vid eftermiddagsföreläsningarna. Se också under Föreningsnytt i SLA.

Föreläsningarna kan leda till fördjupning i form av en studiecirkel och/eller ett studiebesök. Hör gärna av dig med idéer och önskemål till styrelsen.

VÄLKOMMEN! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s