Övriga aktiviteter

2017

Vandrargruppen på tur den 16 augusti: Pilgrimsleden Ullersbro – Spikens fiskeläge, Kållandsö

     

    

          Foto: Ann-Marie o Bo Jacobsson

Genomförda aktiviteter 2012

5 november arrangerades i samarbete med Skövde stadsbiblioteks Mångsidiga Måndagar en föreläsning Flykting i mitt eget land. Hans Caldaras berättade om romerna förr och nu. Han gav oss sin historia och bjöd med kunskap och underhållning på en unik inblick i romernas historia och kultur.

5 december ersattes månadsmötet av en Adventsutflykt till Heller-Hedman ateljéer i Käckestad, Mariestad.

På deras konstgård guidades vi av konstnärerna i deras ateljé och åt baguette, kaka och drack kaffe eller te. Det var roligt och intressant att möta dessa nyinflyttade, skickliga konstnärer på deras vackra konstgård.

30 maj – Kulturell vårsalong med naturanknytning, vandring, föreläsning och lätt förtäring på Bolum konferens i Broddetorp.

En kort vandring genomfördes på sluttningen mot sjön innan vi återvände till Bolum Konferens för en kvällsmåltid och en föreläsning om Vandringar vid Vänern med Olle Persson, kulturgeograf och författare till böcker om vandring.

25 april – Kulturell vårsalong med vandring, lätt förtäring, föreläsning och samvaro på Bolum konferens i Broddetorp

Kvällen inleddes med en kort promenad då vi tittade på fåglar. Vår guide var Åke Lindström, ornitolog. Därefter samlades vi på Bolum Konferens och åt en god kvällsmåltid innan vi fick höra Åke Lindström föreläsa om Fåglarna och människan genom tiderna från grottmålningarna till Lars Jonsson.

Genomförda aktiviteter 2011

Vårutflykt till Kinnekulle

Onsdagen den 25 maj avslutades vårterminen med en exkursion till Österplana hed på Kinnekulle. Vi guidades på heden av Stellan Sunhede, tidigare lektor i biologi vid Högskolan i Skövde. Stellan berättade om det vi såg med tonvikt på växter och fåglar i kulturlandskapet. Exkursionen  avslutades på Berget orangeri med en gemensam måltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s